5 dingen waar je aan moet denken als je spelletjes ruilt

Ga je spelletjes ruilen, dan is er een aantal zaken die je niet mag vergeten om teleurstellingen te voorkomen. Een spel dat je geruild hebt, kan je immers niet terugbrengen en heeft ook geen garantie.

  • Duur

Hoelang het duurt voor jouw spel geruild raakt, hangt volledig af van het spel en uiteraard ook geluk en geduld. Vergeet niet dat er vele sites zijn waar spelletjes kunnen worden geruild. Plaats je een spel online, blijf dan realistisch want ook al kan het na enkele dagen al geruild zijn, het kan ook zijn dat er heel lange tijd niemand reageert of dat het helemaal niet geruild raakt. Wanneer je hier rekening mee houdt, zal je ook niet voor een teleurstelling komen te staan.

  • Advertentie

Maak een overzichtelijke advertentie met een aantrekkelijke foto. Heb je meerdere spelletjes dan is het geen overbodig werk, om voor ieder spel een advertentie te maken. Probeer zo duidelijk en volledig mogelijk te zijn in de omschrijving van het spel en zet er eventuele verzendkosten bij. Een potentiƫle ruiler zadel je niet op met vragen waarvan je de antwoorden al in jouw advertentie had kunnen plaatsen. Een advertentie kan nooit te veel gevuld raken met zinvolle informatie. Zo willen potentiƫle ruilers graag weten wanneer je het nieuw hebt aangekocht, of je het nieuw of tweedehands hebt gekocht, wat de staat van het spel is en of alles naar behoren werkt. Jouw advertentie moet zijn zoals jij graag de dingen leest of wil lezen over een spel dat je zoekt!

  • Ruilwaarde

Niemand heeft interesse in wat jij voor het spel hebt betaald. Mensen die tweedehands spelletjes zoeken, doen dit in eerste instantie om een pak geld uit te sparen. Houd er dan ook rekening mee dat jouw betaalde prijs zinloze informatie is voor de doelgroep. Ben je bereid garantie te geven voor het spel, dan kan je dit ook het beste in je advertentie vermelden.

  • Kies betrouwbare en veilige sites

Ruilen brengt altijd een risico mee. Zoek daarom de meest betrouwbare sites. Zulke sites kan je vinden door op zoek te gaan naar reviews en opmerkingen van leden. Niet iedereen is eerlijk, maar betrouwbare en veilige sites zullen klachten over oneerlijke leden niet onbehandeld laten en deze personen verdere toegang weigeren. Sommige sites melden al de betrouwbaarheid van een lid, zoals bijvoorbeeld eBay. Iedere starter verdient uiteraard een kans, maar ben je zelf op zoek naar een spel, dan zit je ongetwijfeld goed bij leden die al veel geruild hebben.

  • Bieden en onderhandelen

Wees niet te enthousiast wanneer je het spel vindt waar je al zolang naar zocht. Probeer eerst te onderhandelen door een bod te doen (bedrag dat je er wil aan besteden). Nee heb je, ja kan je krijgen!

Ruilen betekent niet dat je geen geld kan vragen. Hoe spellen te ruilen voor geld, leer je door verder te lezen op onze site!