Hoe spellen te ruilen voor geld?

Je oude games inruilen om nieuwe games te kopen is een traditie geworden. In tegenstelling tot wat de meeste hardcore gamers denken, is de overgrote meerderheid van de mensen in de markt voor een nieuw videospel niet in het bezit van het vereiste systeem en spelen ze bijna niet zo vaak als ze zouden willen. Deze mensen willen het nieuwste spel zodra het uitkomt, maar het is niet per se een must. Het inruilen van oudere titels naar nieuwere tegen een gereduceerde prijs is hun beste optie. Voor alle duidelijkheid, hardcore gamers ruilen hun titels volgens dezelfde redenering.

Het ruilen van spellen is niet nieuw. Toch is er in de loop der jaren veel veranderd. Vroeger was het heel eenvoudig om spellen in te ruilen. Zo ging je naar een lokale winkel met een onbeschadigd spel en jouw identiteitsbewijs, en je was zo weer thuis. Nu is er veel meer nuance en veel meer te overwegen. Hieronder volgt hoe het inruilen vandaag de dag verloopt en hoe je het meeste geld krijgt voor je in te ruilen spellen.

De basis van het ruilen

Nogmaals, de basisprincipes van spellen inruilen is niet veranderd. In ruil voor jouw exemplaar van bijvoorbeeld de nieuwste Call of Duty: Advanced Warfare zijn er heel wat opkopers bereid om je punten te geven die je kan besteden in hun webshop of zelfs contant geld. Deze opkopers nemen jouw spelletjes over, om ze dan door te verkopen aan andere spelers op zoek naar een fatsoenlijke korting.

Hoeveel je krijgt voor een spel is sterk afhankelijk van de timing. Is het een relatief nieuw spel dan zal je er ook meer voor betaald krijgen. Zoals alle dingen in een tweedehandswinkel, is er ook vraag en aanbod bij betrokken. Spelletjes die populairder zijn, scoren logischerwijze vaak hoger in de verkoop. Tevens kunnen ze voor meer geld verkocht worden.

Wil je een spel ruilen voor geld, dan dien je er zeker van te zijn dat het spel origineel is en geen illegale kopie. En voordat je naar de winkel gaat of de winkel online contacteert, dien je ook het spel te controleren op krassen en inkepingen. Sommige winkels (sites) geven aan hoeveel ze betalen voor tweedehands spellen.

Wat heb je nodig om spellen te ruilen voor geld

Ga je naar een winkel, dan zal jou nog steeds een geldig identiteitsbewijs gevraagd worden, verkoop je via Amazon, dan krijg je een ruilservice waarbij de tijd in de winkel en het ID-bewijs wordt overgeslagen in ruil voor online krediet. Dat je dan opnieuw kan besteden aan items die verkocht worden door Amazon.

Via eBay bijvoorbeeld kan je jouw oude spellen verkopen voor geld, hier zal je ook vaak een hoger bedrag krijgen dan wat een winkel jou zal geven. Simpelweg omdat er geen derde persoon bij betrokken is. De handel verloopt enkel via jou en de kandidaat-koper.

Het ruilen of verkopen van retrospellen verloopt in dezelfde lijn als het ruilen van spellen voor geld, lees verder op onze site voor extra tips hieromtrent!