Ruilen of verkopen van retrospellen

Welkom bij Gametraders.nl waar niet alleen het ruilen of verkopen van retrospellen worden besproken, maar alle soorten spelletjes.

De retrogaming-industrie blijft groeien. Alles wat onder het stof zit, lijkt plots heel wat meer waarde te hebben. Vaak het dubbele van het oorspronkelijke bedrag. Gelimiteerde versies van spelletjes gaan zelfs nog een stap verder. Zeldzame games en consoles kunnen worden verkocht voor een bedrag dat je ongetwijfeld zal laten duizelen.

Je zou kunnen denken dat online winkels, de prijzen naar beneden zouden trekken voor dit soort spelletjes als gevolg van vraag en aanbod. Maar tot nu toe, lijkt het zeker nog geen effect te hebben gehad op de vraag. Mensen willen tegenwoordig iets unieks hebben en daar betalen ze graag wat meer voor. Zo werd er een NES Game Boy van Nintendo verkocht voor 500 euro.

Wat dien je te weten bij het verkopen of ruilen van retrospelletjes

In de wereld van spelletjes lijkt er een bom ontploft. Heel veel mensen haasten zich om retro te kopen. Zelfs als ze er niks van weten, kopen ze het toch omdat het ongelooflijk cool is om iets te bezitten wat anderen niet hebben. Wanneer ze het beu zijn, verkopen ze het weer. Bij zulke mensen kan je ongetwijfeld heel makkelijk het spel dat je aanbiedt, kwijt. Alles hangt uiteraard af van jouw verbondenheid met het item. Wil je snel geld verdienen en maakt de echte waarde van het spel weinig indruk op je, dan kan je het natuurlijk verkopen aan de eerste de beste die het wil kopen.

Maar een gepassioneerde verzamelaar doet zijn of haar huiswerk en zoekt uit wat de feitelijke waarde van het spel is. Niet alleen videospelletjes, maar ook bordspellen of gezelschapspellen kunnen een grote waarde hebben. Soms wel 10 keer meer dan je had gedacht. En iemand die al even gepassioneerd is en zoekt naar het spel dat jij toevallig in jouw bezit hebt, zal ook graag de juiste prijs betalen want zulke mensen doen het niet voor de roem, of om cool te staan bij vrienden, maar om hun collectie compleet te maken. Ben je niet gehaast en heb je geduld, dan raden we je ook aan voor deze optie te kiezen. Ongetwijfeld komt op een dag de juiste koper jouw kant op!

Spelletjes die geld opbrengen

Het is verbazingwekkend dat oudere games een van de weinige entertainment-industrie├źn zijn die niet alleen winst maken, maar in feite ook mensen nooit ‘ontgroeien’. Oude spelletjes zijn een grote winstgevende business geworden en velen hebben er zelfs al hun beroep van gemaakt.

Voor zulke opkopers moet je vaak opletten, ze kunnen je een kleiner bedrag geven dan wanneer je het zelf zou verkopen. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om te onderzoeken hoeveel jouw retrospel waard is en zeker niet onder die prijs te zakken. Het meeste geld verdien je immers door voet bij stuk te houden. Bang zijn om het niet verkocht te krijgen, hoef je zeker niet zijn!