Waar kan ik spelletjes online ruilen?

As je op zoek bent naar een mogelijkheid om wat geld te besparen op de aankoop van spelletjes, dan heb je tal van mogelijkheden, van lokale tot grote online retailers. Hieronder kijken we naar vijf van de beste lokale en internationale plekken om goede deals te grijpen.

  • Lokale sites

Retro-gamewinkel: zonder enige twijfel een plaats voor het volledige aanbod spelplezier. Hier vind je een ruim scala aan oude spelletjes, consoles en accessoires. Van Nintendo tot de Playstation, de nostalgie van de jaren ’80 tot 2000 vind je hier in alle maten en gewichten terug. Koop je bij de retro-gamewinkel een item, dan mag je er zeker van zijn dat het werd getest en krijg je 3 maanden garantie. En net zoals de zoekers kunnen ook verkopers van hun oude spellen, consoles en toebehoren terecht. Verkopers kunnen kiezen tussen shoptegoed in de retro-gamewinkel of geld op de bankrekening.

Gameover: in deze winkel worden dingen verkocht en geruild waar zelfs de meest verslaafde speler geen weet van heeft dat ze bestaan. Gameover bevindt zich niet zo ver van Amsterdam CS, maar uiteraard kan je ook online op hun site terecht. De prijzen zijn er superlaag, behalve dan de heel speciale items en gelimiteerde edities.

Topgames: Eveneens in Amsterdam zit Topgames (adres: Jan van Galenstraat 60) waar je een groot scala aan oude spelletjes, consoles en accessoires vindt om te kopen of te ruilen.

Nedgame: ben je uitgekeken op je oude spelletjes, dan kan je ook terecht bij Nedgame. Hier krijg je geen geld, maar inruiltegoed dat je dient te besteden op de website.

Freezle: dit is een online platform waar je naar hartelust je oude spellen kan ruilen.

Game Mania: uitgespeeld of uitgekeken op een spel? Verkoop je spel(len) dan aan Game Mania. Je kan kiezen tussen geld of een waardebon. Kies je voor de waardebon, dan wordt er nog eens een mooie inruilwaarde aan toegevoegd.

  • Internationale sites

Shopgoodwill.com: als online winkelen jouw ding is, dan is ShopGoodwill zeker de moeite waard om te ontdekken. Het is een veilingsite waar je kunt bieden op de items die je wilt.

Ebay en Amazone: net als marktplaats, maar dan internationaal.

Glyde: Glyde is een populaire online bestemming voor videospelletjes, telefoons en tablets. Ze maken het ruilproces ook zeer eenvoudig. Zo kan je jouw item in de online bibliotheek plaatsen. Tal van mensen plaatsen hier hun oude spelletjes, dus mocht je op zoek zijn naar een spel, is het beslist de moeite waard om de site te bezoeken. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en alles wat wordt aangeboden is tweedehands.

Gazelle: is een site zoals Glyde om heel snel verlost te zijn van je oude spellen.

Green Man Gaming: deze site is voornamelijk voor spelers die hun oude digitale downloads kwijt willen.

Vaak horen we de vraag: Waar kan ik gratis online spelletjes vinden? Ook deze vraag beantwoorden we graag via onze site. Lees dus zeker verder!