Welke zijn de meest gewilde spelletjes?

Je weet wat ze zeggen over spelletjes: de oude zijn de beste. En dat is niet alleen omdat ze vele leuker waren dan de huidige, maar ook omdat ze vandaag de dag heel wat waard zijn.

Tweedehands winkels of garageverkopen zijn ideale plekken om te zoeken naar gebruikte bordspellen of video spelletjes, maar natuurlijk is wat je er vindt bijna volledig onvoorspelbaar. Wanneer je op zoek bent naar een specifiek out-of-print bordspel, kaartspel of video spel, bestaan er heel wat online sites waar je terecht kan om te vinden wat je zoekt. Waar kan ik spelletjes online ruilen? Deze vraag klinkt wellicht niet onbekend in de oren voor hen die oude spelletjes willen ruilen voor andere. Wij hebben alvast een volledige pagina besteed om jullie op weg te helpen, lees dus zeker verder op onze site!

Welke tweedehands of oude spelletjes worden online het meest gezocht om te kopen of te ruilen? Er bestaan immers duizenden spelletjes en ook al zijn videospelletjes ongetwijfeld de koploper, er is ook een generatie die het meer van bordspellen of gezelschapspellen moeten hebben. Hieronder vind je vijf spellen die je online razendsnel kan verkopen of inruilen.

  • Monopoly

Misschien wel het meest bekende van alle moderne bordspellen en zonder twijfel het meeste verkochte bordspel ter wereld. Monopoly is zowel ‘overhyped’ als ondergewaardeerd. De meeste mensen spelen het spel zelfs met gebruik van verkeerde regels, waardoor het een ietwat vervelende spelervaring wordt. Heb je een speciale editie in jouw bezit, dan kan je er nog een flinke duit aan verdienen.

  • Risk

Het bordspel Risk is ontstaan in 1957 onder de naam La Conquete du Monde. Nadien werd de naam en een aantal regels aangepast. Vervolgens volgden een flink aantal versies, zoals: Castle Risk, Secret mission Risk, Lord of the rings Risk en Risk 2210 AD. Bezit je de gelimiteerde editie Napoleon Risk (slechts 10.000 stuks) en wil je deze verkopen, dan mag je er gerust een prijzig kaartje aan vasthangen.

  • Need for speed (playstation)

Schud de politie van je af op jouw manier. Alles is toegestaan om de loeiende sirenes het zwijgen op te leggen. Dit spel zit boordevol uitdagingen en eindeloze actie die in het dagelijkse leven niet mogelijk zijn. Misschien dat net die vrijheid zo fanatiek gewild is?

  • The legend of Zelda (Nintendo NES)

Meer dan 750 spelletjes werden uitgebracht voor de NES onder de vleugels van Nintendo. En zonder twijfel doe je iemand een groot plezier met jouw voorraad oude Nintendospelletjes. Wij kozen het spel The legend of Zelda (1998) omdat dit spel het enige is dat de geschiedenis en de waarde van de NES demonstreert. Het spel zelf is gevuld met mysteries en ontdekkingen, zoals de ontwerper zich ook dingen voorstelde tijdens zijn kindertijd.

  • Super Mario Galaxy (Wii)

Een prachtige spelervaring en tegelijkertijd deel uitmaken van een magische geheel. Dit spel staat hoog gerangschikt op de lijst van beste spellen aller tijden en is veruit een van de beste spellen op de Wii.